Rok 2014 na letišti. Třem velkým akcím počasí přálo

Creation Date Pátek, 31 Říjen 2014. Posted in Fotogalerie, Články

Letos se nám na letišti podařilo uspořádat celkem tři akce poměrně velkého rozsahu.

Rok 2014 na letišti. Třem velkým akcím počasí přálo
Přes termínovou kolizi byla už ta první a názvem „Dětský den na letišti“ úspěšná. V neděl15. června byl program tradičně bohatý. Taneční vystoupení (ZŠ Neubuz), střídaly adrenalin zvedající ukázky profesionálního motocyklového kaskadéra. Představení modelového létání zastoupily kategorie soubojů letadel i letecké akrobacie. Stejně jako roky minulé předvedli svůj um a připravenost dobrovolní hasiči, tentokrát ze Všeminy. Dorazil i "Aleš Aligátor", aby děti potěšil svezením na špičkových terénních čtyřkolkách.

S velkým úsilím i očekávání jsme se upínali k sobotě 12. července, kdy byl naplánován již třetí Gulášfest. Gulášová soutěž letos přinesla o něco méně kuchařských týmů, to však neovlivnilo výslednou kvalitu gurmánských výtvorů. Spíše naopak. Díky změně pravidel, kdy týmy letos používaly výhradně vlastní ingredience, včetně masa, se letos objevily kromě hovězího guláše i guláše zvěřinové dančí, nebo kančí. Posledně jmenovaný guláš z kančího masa, z dílny kuchařského týmu GELUR Josefa Urbana z Veselé nakonec porotcům, vylosovaným z řad návštěvníků, chutnal nejvíce.  Na Bílou Hlínu se ten den z nebe snesl i Martin Šonka, pilot světové série Red Bull Air Race, člen reprezentace České republiky v letecké akrobacii kategorie unlimited a vojenský pilot letounu JAS-39 Gripen. Jeho čtvrthodinové letecké vystoupení nad slušovickým letištěm bylo přehlídkou fantastických kousků letecké akrobacie i pilotem tolik oblíbené disciplíny Freestyle.

V předposlední říjnovou neděli se u nás konala Drakiáda. Letos proměnila ve velkolepou dračí show. Po dvou minulých ročnících této akce, kdy za totálního bezvětří připomínalo pouštění létajících krasavců spíše závody v běhu, přišly letos ideální povětrnostní podmínky. Polojasné počasí a ideální vítr přilákaly na slušovické letiště opravdu krásnou návštěvu rodin s dětmi.

Za hojnou letošní účast na našem letišti všem děkujeme. Díky taky všem spoluorganizátorům za jejich pomoc při společném úsilí. Těšíme se na shledanou při dalších skvělých akcích na letišti Bílá Hlína.

Odkazy na kompletní fotoreportáže  z letošních akcí na letišti naleznete níže.